آموزش آشپزی سالادها

سالاد اسفناج

پرتال آکاايران سايت خبرگزاری آکا بخش آموزش آشپزی آکا و طرز تهیه هزاران غذا و آشپزی آسان قسمت انواع سالاد - سالاد اسفناج

برگ های اسفناج را شسته و درشت خرد کنید. سپس آنها را در ظرفی بریزید.کلم قرمز را به صورت خلالی باریک ببرید و یا رنده کنید ، زیرا بعضی از افراد آن را خوب نمی جوند...

سالاد اسفناج,سالاد سبزیجات,اسفناج,خواص اسفناج,سالاد سبز

مواد لازم برای آشپزی آکا

منبع: akairan.com

تعداد امتیازها: 93

0 نفر

اسفناج نه تنها سرشار از آهن و سایر ویتامین‌هاست بلکه طعم خوشمزه‌ای نیز دارد. اگر از 11 خاصیت فوق العاده اسفناج خبر ندارید، مطلب خواص اسفناج را بخوانید تا به ضرورت استفاده آن در آشپزی بیشتر پی ببرید.

در این آلبوم مجموعه‌ای از بهترین و خوشمزه‌ترین سالادها با ترکیبات مختلف برای شما جمع آوری شده است، پس با توجه به طبع و سلیقه خود، سالادی را که دوست دارید انتخاب کنید.

اگر از طرفداران پر و پا قرص اسفناج هستید، آلبوم منوی سبز را نیز مشاهده کنید. این آلبوم انواع غذاهای مختلف با اسفناج را به شما آموزش می‌دهد.

مرغ با سالاد اسفناج و کاری

سالادی ساده ولی انرژی‌زا، که می‌توانید برای تنوع، به عنوان یک غذای سبک با طعم متفاوت در برنامه غذایی‌تان جای دهید. این سالاد یک شام خوشمزه نیز به شمار می‌آید.

مشاهده طرز تهیه مرغ با سالاد اسفناج و کاری

سالاد اسفناج و انبه

سالادی که ترکیبی از سبزیجات و میوه‌ها باشد، بدون شک جذاب و اشتها برانگیز خواهد بود. ترکیب اسفناج و انبه بسیار مغذی خواهد بود، پس دست به کار شوید و این سالاد مقوی و خوشمزه را تهیه کنید.

مشاهده طرز تهیه سالاد اسفناج و انبه

سالاد سبزیجات

سالاد خوشمزه‌ای که تنوع مواد آن زیاد است و مکملی جذاب برای انواع غذا‌ها به حساب می‌‌آید. این سالاد ترکیبی از اسفناج، کاهو، نعناع و لوبیا سبز است و وعده غذایی سبک و رژیمی نیز محسوب می‌شود.

مشاهده طرز تهیه سالاد سبزیجات

سالاد اسفناج

این سالاد سرشار از مواد مغذی لازم، فیبر، کلسیم، آهن و فولیک اسید بوده و برای خانم های باردار مفید است.

مشاهده طرز تهیه سالاد اسفناج

سالاد اسفناج با مرغ گریل شده

تهیه سالادی فوق العاده برای یک مهمانی رسمی همراه مرغ گریل شده و اسفناج را در این مطلب مشاهده کنید. این سالاد بی شک طرفداران زیادی خواهد پیدا کرد.

مشاهده طرز تهیه سالاد اسفناج با مرغ گریل شده

سالاد آووکادو با گریپ فروت و انار

سالادی هیجان‌انگیز با رنگ‌های زیبا که میز غذای شما را متفاوت می‌کند. ترکیب گریپ فروت و انار همراه اسفناج مزه خاصی را به سالاد خواهد داد، باور نمی‌کنید؟ امتحان کنید.

مشاهده طرز تهیه سالاد آووکادو با گریپ‌فروت و انار

سالاد برنج آسیایی

این سالاد را به عنوان پیش غذا و یا یک غذای رژیمی سرشار از ویتامین میل نمایید. این سالاد با ترکیب اسفناج و پیازچه، قارچ و فلفل دلمه‌ای فوق العاده است.

مشاهده طرز تهیه سالاد برنج آسیایی

سالاد بلوچیز با ژامبون

ترکیب اسفناج، کلم قرمز، بلوچیز و ژامبون دودی به همراه سس خردل در این سالاد یعنی یک طعم استثنایی.

منبع: parsegard.com

سیب زرد یا گلابی .... 2 عدد

پنیر فتا یا پنیر سفید صبحانه .... 100 گرم

انار .... 1 عدد

سرکه بالزامیک .... 3 ق غ

روغن زیتون .... 9 ق غ

نمک و فلفل

نعنا خشک .... 2 ق م

طرز تهیه:

1 - سعی کنید از اسفناج جوان یا برگ های ریز اسفناج استفاده کنید . در صورتی که برگ اسفناج شما ریز است به صورت درسته و اگر برگ ها درشت است چند برش بزنید و در ظرفی بریزید .

2 - قارچ ها را اسلایس کرده و سیب ها را نیز به همراه پوست یا بدون پوست اسلایس کرده و روی آن ها آب لیمو بریزید تا رنگ آنها تغییر نکرده و کمی هم مزه دار شوند .

3 - اسفناج ها را همراه انار دون شده و قارچ و سیب ها مخلوط کرده و تکه های مکعبی پنیر فتا را روی سالاد بریزید .

4 - سرکه بالزامیک را به همراه روغن زیتون ، نمک و فلفل ، نعنا خشک و خامه کامل مخلوط کنید تا یک دست شود . سس را کنار سالاد یا روی آن ریخته و سرو نمایید .

نکات :

1 - میتوانید به جای سیب یا گلابی از نارنگی نیز استفاده کنید که طعمی دیگر به سالاد شما میدهد .

2 - میتوانید از چند گوجه گیلاسی (چری) نیز در ترکیب استفاده کنید .

3 - اگر دوست داشته باشید مغز گردو یا دانه کاج هم در این سالاد بسیار خوشمزه میشود .

4 - به جای اسفناج از سبزی به نام راکت یا حتی برگ تربچه هم میتوانید استفاده کنید .

مختصري در مورد اين غذا طرز تهيه ارزش غذایی

خواص اسفناج

اسفناج یا اسپیناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. طوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است.

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

تركیبات شیمیایی :

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.

خواص غذایی و سلامتی :

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.

2) بدن را قلیایی می كند.

3) خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.

4) ورم روده كوچك را رفع می كند.

5) برای ورم ریه مفید است.

6) ملین است و یبوست را برطرف می كند.

7) برای لاغر شدن و كم كردن وزن مفید است.

8) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

9) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.

10) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

11) برای رفع سرفه های خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

12) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.

13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.

14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.

15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.

16) اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.

17) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.

18) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.

19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.

20) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.

اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.

21) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.

22) رماتیسم و نقرس را درمان می كند.

23) برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده موثر است.

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزی ها و كم خونی از آن استفاده می كردند.

25) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.

26) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است.

27) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.

28) اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.

29) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.

30) رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.

31) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.

32) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.

33) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های كلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.

منبع :

منبع: peymooneh.com

عبارات مشایه
مطالب مرتبط :